Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Mouse Without Boarders:Ένα ποντίκι για όλα τα PC του σπιτιού


Ένα ποντίκι για όλα τα PC του σπιτιούΟ κύριος Truong Do εργάζεται στηMicrosoft ως software developer και περνά κάποιες ώρες στο εργαστήριο The Garage, όπου αναπτύσσονται καινοτόμες ιδέες για νέα προϊόντα. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και το Mouse Without Borders.
Ο Do ανέπτυξε μια εφαρμογή, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση πολλών υπολογιστών με ένα mouse κι ένα keyboard. Σε αντίθεση με την περίπτωση των πολλαπλών monitors που συνδέονται σε έναν υπολογιστή, η υλοποίηση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς υπολογιστές.


Η μόνη προϋπόθεση είναι να βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο οι υπολογιστές που θέλει να ελέγξει ο χρήστης. Το γεγονός ότι τα συστήματα είναι ήδη συνδεδεμένα κι επικοινωνούν μεταξύ τους, επιτρέπει στο χρήστη να εκτελέσει κάποιες πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Για παράδειγμα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο κάνοντας απλά drag-and-drop.Η ιδέα άρεσε πολύ στη Microsoft και το πρόγραμμα αυτό διατίθεται πλέον δωρεάν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου