Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο Steve Jobs έπαιρνε $1 τον χρόνο, ο Tim Cook πόσα;


Ο Steve Jobs αποχώρησε από την διοίκηση της Apple και τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον αντικαταστάτη του, τον Tim Cook, ο οποίος έχει υποσχεθεί στο προσωπικό ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν μόνο και μόνο επειδή ο Steve έφυγε. Ωστόσο, ένα πράγμα σίγουρα αλλάζει, ο μισθός του CEO αφού ο Jobs έπαιρνε μόλις $1 το χρόνο.
Μην ανησυχείτε, ο κ. Jobs έχει περίπου 5,5 εκατομμύρια μετοχές της Apple και δεν πεινούσε όλα αυτά τα χρόνια που έπαιρνε χαμηλό μισθό.
Σύμφωνα με Forbes.com, ο αποζημίωση Tim Cook για το περασμένο έτος ήταν λίγο πάνω από $ 59 εκατομμύρια.
Πραγματικός βασικός μισθός του ήταν 800.016 δολάρια, αλλά ο ίδιος έλαβε 5.000.000 δολάρια μπόνους, 52.334.250 δολάρια σε βραβεία, $ 58.306 που είναι εγγεγραμμένα ως «άλλες αποζημιώσεις» και 900.000 δολάρια μέσω μετοχών ως κίνητρο.
Όλο αυτό προσθέτει μέχρι ένα γενικό σύνολο των 59.092.572 δολαρίων.
Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα χρήματα θα λάβει ο Cook γα την αναπλήρωση του Jobs κατά τη διάρκεια της πρόσφατης την απουσία του.
Ισως βέβαια ο Cook να πάρει και αύξηση μισθου τώρα που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος.
Πάντως, η San Francisco Chronicle αναφέρει ότι στις νέες οικονομικές καταστάσεις της Apple δεν υπάρχει καμία ένδειξη για χρήματα που έχουν σχέση με σύνταξη ή παροχές υγείας για τον Steve.
Και κατά τ'άλλα έχουμε οικονομική κρίση............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου