Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Είπαμε IBM=Πρωτοπορία....Αλλά όχι και έτσι!

Η ΙΒΜ τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να πρωτοπορεί σε πάρα πολλά πράγματα από τη στιγμή που αποφάσισε να αφήσει το αντικείμενο της κατασκευής Η/Υ, αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι σκεφτόταν πολύ μελλοντικά και αυτό φαίνεται από την απίστευτη χωρητικότητα του σκληρού δίσκου που δημιούργησε. Ο σκληρός δίσκος για τον οποίον μιλάμε ενσωματώνει 200.000 drivers που συνεργάζονται  μεταξύ τους ενώ η χωρητικότητά του είναι 120 petabytes δηλαδή 120 εκατομμύρια Gigabytes. Για περισσότερα πάνω στις μονάδες μέτρησης χωρητικότητας Δείτε εδώ!
 Σύμφωνα με την IBM αυτός ο δίσκος μπορεί να αποθηκεύσει περίπου ένα τρισεκατομμύριο αρχεία.Ενας τετοιος HDD θα μπορούσε να προσφέρει απαιτούμενο χώρο για προσομοιωτές καιρικών συνθηκών.Ένας σκληρός των 120 petabyte θα μπορούσε επισης να αποθηκεύσει 24 εκατομμύρια mp3 αρχεία και να αποθηκεύσει τον παγκόσμιο ιστό 60 φορές.
Η ομάδα της IBM ονόματι Almaden αναπτύσσει ένα σύστημα εγγραφής αρχείων για ένα πελάτη που χρειάζεται έναν υπερυπολογιστή για την λεπτομερής προσομοίωση καιρικών φαινομένων.
Εγώ θα περιμένω λίγο ακόμα για να βγει και σε SSD!!!!!!  ΧΑΧΧΧΑΑΧΑΧΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου