Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μεταφέρετε επαφές από Facebook σε Google+

Μεταφέρετε επαφές από Facebook σε Google+


Ένα web app για τον Google Chrome διευκολύνει τη μεταφορά επαφών μεταξύ των δύο social networks.
Ένα web app για τον Google Chrome, το Facebook Friends Exporter, σας διευκολύνει στη διαδικασία μεταφοράς επαφών από το Facebook στο Google+. Το συγκεκριμένο utility, για να λειτουργήσει απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις. Καταρχάς πρέπει να γυρίσετε προσωρινά τη γλώσσα του Facebook στα Αγγλικά. Έπειτα πρέπει να απενεργοποιήσετε (αν είναι ήδη ενεργοποιημένη) η ασφαλής σύνδεση HTTPS, προκειμένου να μπορέσει να διαβάσει τις επαφές. Κατόπιν πρέπει να μπείτε στο Facebook χρησιμοποιώντας την mobile έκδοσή του, και να πατήσετε το κουμπί "Export Friends!" που θα εμφανιστεί στο κυρίως μενού.
Από την άλλη πλευρά πρέπει να έχετε οπλιστεί και με αρκετή υπομονή, καθώς η διαδικασία μεταφοράς είναι μια αργή υπόθεση και μπορεί να σας πάρει πολλή ώρα, ειδικά αν έχετε πολλούς εκατοντάδες "φίλους". Το utility θα μεταφέρει μία-μία τις καταχωρήσεις σας σε ένα αρχείο, το οποίο, τελικά έχετε τη δυνατότητα, είτε να εξάγετε σε αρχείο πίνακα CSV (το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε με το Excel), ή να το εξάγετε απευθείας στο Google+.
Από εκεί και πέρα, μόλις ξανακάνετε login στο Google+, θα εμφανιστούν όλοι οι "φίλοι" σας στο σχετικό πλαίσιο, απ' όπου θα πρέπει εσείς να τους μοιράσετε κατάλληλα στους κύκλους σας. Παρόλα αυτά, στο Gmail θα έχουν ήδη προστεθεί όλοι οι "φίλοι" σας και θα έχουν τοποθετηθεί στην κατηγορία "Imported from Facebook".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου