Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται η καμπάνια της BSA για μείωση της πειρατείας λογισμικού


Το νόμιμο λογισμικό θωρακίζει τις επιχειρήσεις απέναντι στο νόμο και ενισχύει τον εγχώριο κλάδο της πληροφορικής

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011. Η Business Software Alliance (BSA), ο οργανισμός που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία εμπορικού λογισμικού ανακοινώνει την συνέχεια της καμπάνιας για την καταπολέμηση της πειρατείας λογισμικού. Από το τέλος του 2008 μέχρι και σήμερα, η BSA έχει απευθυνθεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να τις ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα του αδειοδοτημένου λογισμικού όπως είναι η νομιμότητα, η ασφάλεια αρχείων και η αποφυγή τεχνικών προβλημάτων καθώς και για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management - SAM). Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για νομιμοποίηση των παράνομα εγκατεστημένων προγραμμάτων λογισμικού έχουν ξεπεράσει τα 1,8 εκατομμύριο Ευρώ.

Η BSA θα συνεχίζει την καμπάνια μέσω επιστολών σε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να τις ενημερώσει για τους κινδύνους του παράνομου λογισμικού καθώς και να ενθαρρύνει τους νόμιμους εκπροσώπους των εταιριών να επιβεβαιώσουν ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι νόμιμο. «Στην κρίσιμη οικονομική περίοδο που όλοι διανύουμε καμία επιχείρηση δεν επιθυμεί να επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα, ιδιαίτερα εάν αυτά είναι κρατικά πρόστιμα που συνεπάγονται δυσφήμιση. Το νόμιμο λογισμικό θωρακίζει κάθε επιχείρηση απέναντι στο νόμο και παράλληλα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του δικτύου της» υπογραμμίζει ο κ. Κώστας Σαμαράς, εκπρόσωπος εταιρίας μέλους της BSA στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η χρήση αδειδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού από τις επιχειρήσεις δεν αποτελεί μονάχα την πιο ορθή και νόμιμη λύση αλλά βοηθά στην ενίσχυση της οικονομίας αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC, για κάθε 1 Ευρώ που δαπανάται για την αγορά νόμιμου λογισμικού, επιπλέον 3-4 Ευρώ εισρέουν στις τις ελληνικές επιχειρήσεις διανομής και παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με την μελέτη των BSA-IDC για τα οικονομικά οφέλη από την μείωση της πειρατείας λογισμικού, εάν το ποσοστό πειρατείας στην Ελλάδα που βρίσκεται στο 58%, μειωθεί κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε τέσσερα χρόνια, προβλέπεται ότι μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 1.300 νέες θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά €357 εκ, αυξάνοντας παράλληλα τα φορολογικά έσοδα του κράτους κατά €109 εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου