Τρίτη 24 Μαΐου 2011

The MiND Game και εντυπωσιακά puzzles στο τσεπάκι


Ένα νέο παιχνίδι σκέψης από μια επίσης νέα Ελληνοκυπριακή εταιρεία καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία του, ενώ έχει ήδη –αποδεδειγμένα- κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ανάμεσα σε όσα σίγουρα δεν έχουν… έλλειψη στον κόσμο μας, είναι και τα παιχνίδια για το iPhone, το iPod και το iPad. Εκατοντάδες χιλιάδες τίτλοι «μονομαχούν» καθημερινά για να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κόσμου, και έτσι, δύσκολα κάποιος από αυτούς μπορεί πια να αναδειχθεί. Να, όμως, που ένα παιχνίδι σκέψης, από αυτά που εντάσσονται στη γενικότερη κατηγορία των «puzzle games», όχι μόνο έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει από το πλήθος, αλλά και να μας κάνει… Εθνικά περήφανους, αφού πρόκειται για παραγωγή μιας νέας, πολλά υποσχόμενης Ελληνοκυπριακής εταιρείας, της Avaboo ltd, που δηλώνει ειδίκευση στο χώρο του Web και Mobile Entertainment!

Το The MiND Game, όπως είναι ο τίτλος του, διαφοροποιείται από το πλήθος των «απλοϊκών» παιχνιδιών που μαστίζουν την πλατφόρμα του iOS της Apple χάρη στην καλαίσθητη σχεδίαση του αλλά και το έξυπνα δομημένο gameplay του. Εν συντομία, απλά, περιεκτικά και… «στην καθομιλουμένη», θα μπορούσε κανείς να πει πως ο βασικός λόγος διαφοροποίησης του από «τις μάζες» είναι πως «δεν θυμίζει flash game», ή ίσως ακόμη καλύτερα, «δεν θυμίζει ένα πρόχειρο ανα-πακετάρισμα στο κινητό ενός flash game που θα περίμενε κανείς να παίξει στον browser του υπολογιστή του». Ο τίτλος είναι εξαρχής σχεδιασμένος ειδικά για το iOS, και αποπνέει την αναμενόμενη ποιότητα μιας προσεγμένης παραγωγής.

Ο ίδιος ο τίτλος περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους γρίφων και… «σπαζοκεφαλιών», με αποτέλεσμα να έχει «κάτι να πει» σε όλους: γρίφοι φυσικής, γεωγραφίας, αριθμών, λογικής… Ένα μεγάλο σύνολο «προβλημάτων» περιμένει το χρήστη να τους δώσει λύση και, στην πορεία, να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να μάθει.



Το παιχνίδι διατίθεται σε μια δωρεάν εκδοχή με δέκα πίστες, ενώ με το μικρό ποσό των €0,79, μέσω in-app purchase, μπορεί κανείς να «ξεκλειδώσει» πρόσθετο περιεχόμενο, που συμπεριλαμβάνει 40 επιπλέον πίστες, 16 achievements και πλήρη σύνδεση με Facebook, ενώ στο «πακέτο» συμπεριλαμβάνονται και όλα τα μελλοντικά updates, add-ons και επιπλέον περιεχόμενο που η Avaboo θα δημιουργήσει για αυτό.

Θεωρούμε πως ο τίτλος αξίζει της προσοχής σας –και όχι μόνο λόγω της… «καταγωγής» του- και σίγουρα δεν έχετε κάτι να χάσετε με μια δοκιμή της δωρεάν έκδοσης, αν και… μάλλον είναι σίγουρο πως μετά τις 10 πρώτες πίστες του «δωρεάν» πακέτου, θα σπεύσετε να αποκτήσετε και τις υπόλοιπες!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του παιχνιδιού, με ένα κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου